Salaoja- ja Sadevesijärjestelmät

Salaoja- ja Sadevesijärjestelmät

Pitkäaikainen kosteusrasitus on riski kiinteistöjemme omaisuusarvolle. Kivijalan kosteusrasitus aiheuttaa ennenpitkää kosteus-, sisäilma- ja jopa homeongelman.

Hulevesien ohjautuminen sadevesijärjestelmän kautta perusvesikaivoon ja kunnalliseen viemäriverkostoon tai imeytysalueelle tulee varmistaa kaikissa tilanteissa. Salaojien puuttuminen, tukkeutumat tai myös 80-90 -luvulla esiintyneet virheelliset rakennustavat voivat johtaa isoihin vaurioihin ja kustannuksiin.

Esimerkkejä huonoista tapauksista on hyvin paljon. Salaojat voivat olla mm.  väärällä syvyydellä, toimien vedentuojana (!) talon perustuksiin. Tai joissain tapauksissa sadevesiviemärit on kytketty säästöjen vuoksi salaojajärjestelmään eli sadevesi ajautuu juuri sinne,  minne sitä ei tulisi haluta päätyvän. Myös maanpintojen muotoilussa ja maankaadoissa voi olla virheitä.

Maksuton kuntoarvio

Kutsu asiantuntijamme maksuttomalle arviokäynnille! Salaojajärjestelmän ja kuivatusrakenteiden tarkoitus käydään läpi ja tutkitaan talon pintapuoliset maarakenteet ja mahdolliset kiinteistön riski- ja uhkatekijät. Salaojien ja sadevesijärjestelmän tarkoitus on pitää talon perustukset kuivana, siten että vesi johdetaan talosta poispäin.  Oikein rakennettuna ja asennettuna salaoja on kivijalan alla ja kapillaarikatkon sekä vedeneristyksen toimivuus on turvallisesti varmistettu.

Osa ongelmista voi olla myös ihmisen itsensä aiheuttamia. Esimerkiksi puut, pensaat tai istutuspenkit ovat liian lähellä taloa tai polttopuita on pinottu seinää vasten, jotka kaikki voivat lisätä kiinteistön kosteusrasitusta.

Maksuttomalla arviokäynnillä saat kattavasti tietoa millä mallilla kiinteistönne asiat ovat!

Teemme uudis- ja saneerauskohteisiin:

  • Salaojaremontit
  • Sadevesiviemäröinnit
  • Routaeritykset ja patolevyjen asennukset.
  • Piha-alueiden kuivatukset ja kerrosrakenteet
  • Maanpintojen muotoilut ja hulevesien ohjaaminen tontilla

Yhteistyökumppanimme kautta pystymme tuottamaan myös sadevesiputki- ja salaojakuvaukset huipputason kalustolla.

 

 

 

Pyydä tarjous tästä »